Leczo z pieczarkami

Składniki:


1 czerwona i żółta papryka
1 duża cebula
20-30 dkg kiełbasy zwyczajnej
1/2 kg pomidorów
sól, pieprz, papryka w proszku (2-4 łyżki)

1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1/4 kostki masła po ugotowaniu

 

Sposób przygotowania:

Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Pomidory pokroić w kostkę. Kiełbasę i cebule pokroić. Kiełbasę i cebulę mocno podsmażyć. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na rumiano na maśle. Paprykę i pomidory dusić. Dodać podsmażone pieczarki i podsmażoną cebulę wraz z kiełbasą.  Podlać wodą dodać cebulę z kiełbasą. Gotować do miękkości. W razie potrzeby dodać wody i przyprawy (sól, pieprz, oregano, chilli, papryka w proszku, koncentrat pomidorowy, cukier).