dowolna sałata dwie garście (u mnie mix salat) z Biedronki
2-3 pomidorki suszone
łyżka sprażonego słonecznika i łyżka orzechów włoskich
1/2 sera mozzarella
kawałek fileta z indyka (połowa fileta małego)
krem balsamiczny (sos kupuje gotowy)
Sos:
1 łyżka oliwy
1 łyżka wody
pół łyżeczki miodu
pół łyżeczki musztardy francuskiej
pół łyżeczki octu winnego czerwonego
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Fileta marynujemy w soli, pieprzu i troszkę papryki czerwonej. Smażymy na patelni grillowej. Możemy pokroić na mniejsze plastry. Orzechy i słonecznik prażymy chwilkę na suchej patelni. Sałatę układamy na talerzu. Dodajemy pokrojonego w plastry fileta z kurczaka (ciepły) na przemian z pokrojoną kulką mozzarelli. Układamy pokrojone w paseczki pomidorki i posypujemy orzechami oraz słonecznikiem. Całość polewamy sosem oraz sosem (kremem) balsamicznym.