Przeskocz do treści

Składniki:
60-70 dkg filetów z kurczaka
25 dkg pieczarek
4-5 pomarańczy
natka pietruszki
łyżka masła, sól, biay pieprz
Sos:
4 łyżki jogurtu
3 łyżki majonezu
sok z pokrojonych pomarańczy
4 łyżki keczupu
5 łyżeczek marynowanego zielonego pieprzu
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Filety z kurczaka oczyścić i pokroić w kosteczkę. Oprószyć solą i białym pieprzem. Podsmażyć na maśle. Ostudzić. Pieczarki oczyścić, pokroić, smażyć na maśle. Oprószyć solą i delikatnie pieprzem. Obrać pomarańcze, usunąć białą błonkę, pokroić, Zachować sok.
Sos:
Jogurt wymieszać z majonezem, keczupem, dodać zielony pieprz, doprawić. Podawać z natką pietruszki. Schodzić.