Sałatka drobiowa z zielonym pieprzem

Składniki:

60-70 dkg filetów z kurczaka

25 dkg pieczarek

4-5 pomarańczy

natka pietruszki

łyżka masła, sól, biay pieprz

Sos:

4 łyżki jogurtu

3 łyżki majonezu

sok z pokrojonych pomarańczy

4 łyżki keczupu

5 łyżeczek marynowanego zielonego pieprzu

sól, pieprz

Sposób wykonania:

Filety z kurczaka oczyścić i pokroić w kosteczkę. Oprószyć solą i białym pieprzem. Podsmażyć na maśle. Ostudzić. Pieczarki oczyścić, pokroić, smażyć na maśle. Oprószyć solą i delikatnie pieprzem. Obrać pomarańcze, usunąć białą błonkę, pokroić, Zachować sok.

Sos:

Jogurt wymieszać z majonezem, keczupem, dodać zielony pieprz, doprawić. Podawać z natką pietruszki. Schodzić.