Tortilla z kurczakiem i szpinakiem

Składniki:

4 szt małych placków tortilli

1 filet z kurczaka

2 garście szpinaku

1/2 kulki mozzarelli

dowolny ser żółty (plastry lub starty)

przyprawy (sól, pieprz, papryka w proszku, curry, zioła)\

łyżka oleju lub masła klarowanego

 

Sposób wykonania:

Filet pokroić w drobną kostkę, doprawić ulubionymi przyprawami (papryka w proszku, curry, czosnek. zioła, kurkuma, sól i pierz). Na łyżce oleju lub masła klarowanego usmażyć kurczaka. dodać śmietankę. Dusić kilka minut do miękkości mięsa.

Placek tortilli podgrzewać na suchej patelni, obrócić na drugą stronę – nałożyć troszkę sera mozzarella, kurczak wraz z sosem, liście szpinaku i ser żółty. Przykryć drugim plackiem i docisnąć. Całość po kilku minutach przełożyć na drugą stronę. Podgrzać. Placki przecinać okrągłym nożem do pizzy.