Krokiety z szynką i pieczarkami

Składniki:

Farsz:

1/2 kg pieczarek

duża cebula

3 łyżki masła

ok 10 plasterków szynki parzonej

ok 10 plasterków cienko pokrojonego żółtego sera

Naleśniki:

2 szklanki mleka

1 1/2 szklanki mąki

szczypta soli

1 jajko

1/3 szklanki wody

Panierka:

1 jajko

bułka tarta

olej

Sposób wykonania:

Pieczarki umyć i pokroić w półplasterki. Smażyć na maśle. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wystudzić. Usmażyć naleśniki.

Na talerzu ułożyć naleśnika, plaster szynki, plaster sera i na to pieczarki. Zawinąć.

Naleśniki:

Składniki połączyć ze sobą. Smażyć naleśniki.

Prawy i Lewy bok do siebie. Powstanie prostokąt. Góra i dół lekko złożyć do środka. I góra i dół na pół. Takie krokiety panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju.

Lub złóż do wnętrza prawą i lewą stronę naleśnika, a następnie zroluj całość zaczynając od siebie w ciasny i zwarty rulonik.