Składniki:
Farsz:
1/2 kg pieczarek
duża cebula
3 łyżki masła
ok 10 plasterków szynki parzonej
ok 10 plasterków cienko pokrojonego żółtego sera
Naleśniki:
2 szklanki mleka
1 1/2 szklanki mąki
szczypta soli
1 jajko
1/3 szklanki wody
Panierka:
1 jajko
bułka tarta
olej
Sposób wykonania:
Pieczarki umyć i pokroić w półplasterki. Smażyć na maśle. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wystudzić. Usmażyć naleśniki.
Na talerzu ułożyć naleśnika, plaster szynki, plaster sera i na to pieczarki. Zawinąć.
Naleśniki:
Składniki połączyć ze sobą. Smażyć naleśniki.
Prawy i Lewy bok do siebie. Powstanie prostokąt. Góra i dół lekko złożyć do środka. I góra i dół na pół. Takie krokiety panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju.
Lub złóż do wnętrza prawą i lewą stronę naleśnika, a następnie zroluj całość zaczynając od siebie w ciasny i zwarty rulonik.