Składniki:
1 polędwica wieprzowa
40 ml wina czerwonego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
pieprz, sól
olej, masło
2 pomidorki suszone
10 plastrów cukinii
50 g sera pleśniowego
Sposób wykonania:
Wino, 40 ml oleju, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, tymianek połączyć razem. Mięso natrzeć solą i marynatą. Pozostawić na kilka godzin. Pomidorki i ser pokroić. Cukinię wraz ze skórką oprószyć solą i pieprzem. Pokroić w plasterki i potem w paseczki. Grillować na patelni na łyżeczce oleju przez kilka minut z dwóch stron. Ostudzić. Wyciągnąć mięso z lodówki. Po długości po środku zrobić dziurę do nadziewania. Końcem łyżki drewnianej. Nadziewać cukinią, pomidorami i serem. Wszytko na przemian do końca mięsa. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na patelni rozgrzać olej i smażyć polędwicę na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia i piec 20-25 min.