Polędwiczka faszerowana cukinią, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami

Składniki:

1 polędwica wieprzowa

40 ml wina czerwonego

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka tymianku

pieprz, sól

olej, masło

2 pomidorki suszone

10 plastrów cukinii

50 g sera pleśniowego

 

Sposób wykonania:

Wino, 40 ml oleju, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, tymianek połączyć razem. Mięso natrzeć solą i marynatą. Pozostawić na kilka godzin. Pomidorki i ser pokroić. Cukinię wraz ze skórką oprószyć solą i pieprzem. Pokroić w plasterki i potem w paseczki. Grillować na patelni na łyżeczce oleju przez kilka minut z dwóch stron. Ostudzić. Wyciągnąć mięso z lodówki. Po długości po środku zrobić dziurę do nadziewania. Końcem łyżki drewnianej. Nadziewać cukinią, pomidorami i serem. Wszytko na przemian do końca mięsa. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na patelni rozgrzać olej i smażyć polędwicę na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia i piec 20-25 min.