Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

papryka nowa 5

Składniki:

Ryż 1 i pół woreczka
20 dkg mięsa mielonego
pół cebulki
2 pomidory
sól, pieprz, zioła

Sposób przygotowania:

Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Pomidory sparz i obierz skórkę. Pokrój w kostkę i smaż na patelni na odrobinie oliwy. Posól i popieprz i daj dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. . Dodaj pokrojoną cebulkę i smaż do odparowania wody. Osobno na patelni przypiecz mięsko mielone – chwileczkę , dopraw solą, pieprzem i ziołami. Mięso dodaj do pomidorów. Dodaj ugotowany ryż i wszytko razem wymieszaj. Nadziewaj papryki. Piecz 30-40 min 200 stopni. Przepis na trzy papryki.

 

papryka nowa 1