Piekarnik nagrzać do 130 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski wbić białka, dodać szczyptę soli i ubić na pianę. Stopniowo dodawać cukier, po 1 łyżce, cały czas dokładnie miksując. Piana powinna być bardzo sztywna, gęsta i błyszcząca. Pianę nakładać na blaszkę w formie ciasteczek. Średnica ok 4 – 6 cm. Ciasteczka troszkę urosną. 30 min piec 130 stopni. Po tym czasie piekarnik zmniejszyć i piec funkcja termoobieg 100-110 stopni 1 i pól godziny. Wyłączyć piekarnik i trzymać w nim bezy do całkowitego wystudzenia. Bezy można przechowywać w zamkniętym naczyniu.
Krem:
Do wysokiego naczynia wlać śmietankę i serek. Ubijać do stężenia masy. Dodać cukier puder.
Bezy przekładać masą z serka i musem owocowym.
Krem:
Do wysokiego naczynia wlać śmietankę i serek. Ubijać do stężenia masy. Dodać płaską łyżeczkę cukru pudru.
Mus:
Maliny gotować wraz z cukrem lub miodem. Ilość wg upodobania. Gotować ok 5 min. Wystudzić.
Mini bezy można upiec kilka dni wcześniej. Podawać z kremem, musem i dowolnymi owocami. Przygotować na kilkanaście minut przed poddaniem.